Hva er en seo analyse


En SEO analyse gir deg en dypere forståelse av hvordan nettstedet ditt presterer i søkemotorene, og hva du kan gjøre for å forbedre det. Dette er en spennende prosess som kan hjelpe deg med å øke sidens synlighet og skape mer trafikk og potensielle kunder.

Hvordan gjør du en SEO analyse?

For å gjøre en SEO analyse, bør du først se på innholdet på nettstedet ditt og se hvilke søkeord det er optimalisert for.

Deretter kan du bruke verktøy som Google Search Console for å se hvilke søkeord siden din rangerer høyt for.

Ved å analysere data fra Search Console kan du også få informasjon om hvilke sider som rangerer for de målrettede søkeordene dine.


Å vite hvordan du gjør en SEO-analyse på nettstedet ditt kan gi deg et langt større innblikk i ytelsen til siden din, og hva du kan gjøre for å forbedre den. Husk at jo høyere siden din rangerer på

søkemotorresultatsiden (SERP), jo mer trafikk kan den generere, noe som kan føre til flere potensielle kunder.

Når du har en bedre forståelse av hvordan nettstedet ditt presterer, kan du lettere identifisere områder der du kan forbedre deg og sette opp konkrete tiltak du kan ta tak i.

Hvordan gjør jeg en SEO-analyse på nettstedet?
For å gjøre en SEO-analyse på nettstedet ditt, bør du følge disse trinnene:

  • Lag en liste over innholdet ditt på nettstedet ditt.
    Bruk Google Search Console til å finne ut hvilke søkeord domenet ditt allerede rangerer for.
Goolge Search Console statistikk for sider
Side Resultats visning i Search Console
  • Se på gjeldende rangering av disse sidene for de målrettede søkeordene dine.
Goolge Search Console statistikk for søkeord
Søkeord visning i Search Console
  • Bruk Google Analytics til å hente ut data om trafikken din på hver side, antallet kunder som kommer inn via nettstedet ditt, og konverteringsfrekvensene dine.
  • Se etter feilmeldinger for å identifisere eventuelle svake områder av innholdet ditt. Dette kan inkludere svak bruk av nøkkelord eller manglende metadata.


Når du lager din SEO-analyse, se på områder der du kan forbedre deg. Identifiser de svakeste sidene, det er de som ikke effektivt genererer nye besøkende og fører dem gjennom konverteringsprosessen. Dette vil hjelpe deg med å vite hvor du skal begynne med optimaliseringsprosessen.

Neste steg i en SEO analyse er å undersøke hvordan ytelsen på siden din påvirker merkevaren.


Dette kan også gjøres gjennom Google Search Console. En SEO analyse vil også hjelpe deg med å identifisere eventuelle problemer som kan skade SEO-fremgangen din. En god start er å sjekke om det er indekserings problemer. Search Console vil gi deg en liste der du kan sjekke dette.

Det kan være mange grunner til at sidene ikke indekseres, dersom du har en nettbutikk er grunnen ofte at ditt CMS er satt opp til å skjule sider som kasse, betaling, handlekurv, og mye mer. Dette er sider som man ikke ønsker å ha i Google indeksen, så det er helt ok. Men fra tid til annen kan du finne sider som du ønsker i index på listene, og da må du gå inn å se om det er grunner til at disse sidene havner på listen.


Hva kan en SEO analyse hjelpe deg med?

Analyse av SEO resultater
Analyse


En SEO analyse kan være nyttig for å oppdage områder av nettstedet ditt som trenger forbedring. Ved å identifisere dine svakeste sider, kan du se hvor du bør begynne optimaliserings prosessen for å få mest mulig ut av nettstedet ditt. En analyse kan også gi deg informasjon om hvilke typer søkeord nettstedet ditt trenger innhold for, slik at du kan lage en innholds kalender for å bygge opp nettstedet ditt og fylle hullene. Jeg pleier å bruk et Excel til å liste opp de beste søkeordene som jeg finner via Google søkeord planlegger og hvilke artikler jeg planlegger å skrive for å optimalisere for søkeordet.