Hvordan få din bedrift synlig i google maps

Hvordan få bedriften din til å vises på Google  og Google Maps – En trinnvis guide for bedriftseiere.

Mens nesten alle bruker en søkemotor som Google på daglig basis, er det fortsatt et overraskende mange lokale bedrifter som ikke er oppført på Google Maps.

Hvis det høres ut som deg, lurer du sannsynligvis på: «Hvordan kan jeg få virksomheten min til å vises på Google maps?

I denne veiledningen lærer du hvordan du enkelt kan utføre hvert av disse trinnene, slik at du kan få virksomheten din fra å ikke vises på Google til å rangere på lokale søk.

Du trenger ikke å være datakyndig eller ha noen markedsføringsevner for å følge denne veiledningen.

Opprett en Google Min bedrift-oppføring for å bli oppført på Google Maps

Å få bedriften din oppført på Google Maps betyr at kunder eller kunder som allerede vet om virksomheten din, enkelt kan få veibeskrivelse til butikken eller kontoret ditt.

Det er også det første trinnet i å dukke opp når folk søker etter lokale bedrifter som tilbyr spesifikke tjenester. Hvis du er en taktekkingsentreprenør, ville det ikke vært flott å dukke opp, foran og i midten, på Google Maps når folk søker etter «takreparasjon i nærheten av meg»?

For at bedriften din skal vises i Google Maps, må du opprette og bekrefte en «Google Min bedrift»-oppføring. Det er gratis og enkelt å gjøre. Slik gjør du det, trinn for trinn.

Trinn 1: Logg på Google-kontoen din.

Du må ha en Google-konto for å opprette og bekrefte oppføringen. Lag konto eller log inn her. og logg på. Du kan bruke en personlig Google-konto (e-postadressen og brukernavnet for kontoen din vises ikke offentlig), men hvis du har en Google-konto for bedriften din, anbefaler vi det i stedet.

Gå til «Google Min bedrift»

Konfigureringstrinn for Google Min bedrift – søk etter bedriften din

Hvis du er logget inn (se forrige trinn), gå her for å starte.. Skriv inn bedriftsnavnet ditt, og hvis en oppføring dukker opp, klikker du på den for å gjøre krav på den. Hvis ingenting vises, klikker du på alternativet «Opprett en bedrift med dette navnet.»

Google Maps registering

Trinn 2: Skriv navnet på virksomheten din

GMB-oppsett – skriv inn navnet på bedriften din du vil vise på Google

I «bedriftsnavn»-boksen skriver du inn det nøyaktige navnet på bedriften din slik du vil at den skal vises offentlig.

Trinn 3: Velg bedriftskategori

GMB-oppsett – velg bedriftskategori

I «Bedriftskategori»-boksen skriver du inn en kategori som best definerer bedriften din. Slik avgjør Google når virksomhetsoppføringen din skal vises til folk som søker etter tjenestene du tilbyr.

Google Maps registering bedriftsnavn

Vi anbefaler å gå så bredt som mulig mens du fortsatt er nøyaktig. For eksempel, hvis du bare gjør rørlegger jobber, er «VVS» sannsynligvis din beste kategori. Men hvis du gjør taktekking jobber, kjøkken oppussing, og gulvlegging, osv, så er «General entreprenør» trolig din beste kategori.

Trinn 4: Har bedriften din en fysisk plassering?

GMB-oppsett – har du et fysisk sted

Ved å velge «Ja» her betyr det at når folk søker etter bedriften din eller etter tjenester bedriften din tilbyr, vil folk kunne se hvor bedriften din befinner seg i forhold til dem.

Google Maps registering

I de fleste situasjoner er «Ja» det beste alternativet å velge. Men for min del har jeg lag til en tjeneste oppføring, siden jeg tar digitale oppdrag over hele landet. Hvis bedriften din har en butikk kundene kan besøke, velger du definitivt «Ja». Selv om kundene dine vanligvis ikke besøker kontoret eller hjemmekontoret (for eksempel hvis du er eneeier og tilbyr snekkerr tjenester), anbefaler vi likevel å velge «Ja» slik at folk kan se om du er relativt nær dem.

Trinn 5: Skriv inn bedriftsadressen din

Hvis du valgte «Ja» i forrige trinn, må du skrive inn bedriftens fysiske adresse. Hvis du valgte «Nei» i forrige trinn, kan du  hoppe til neste trinn.

Google Maps registering lokasjon

Trinn 6 : Se etter en eksisterende oppføring

GMB-trinn – samsvarer med bedriftsadressen din

Hvis du ser skjermen ovenfor neste gang, betyr det at Google har funnet en oppføring som samsvarer med bedriftens adresse. Hvis bedriftsnavnet som er knyttet til adressen, er bedriftsnavnet ditt, velger du det. Dette betyr at Google på en eller annen måte allerede har oppdaget bedriftens navn og adresse av seg selv. Hvis den ikke samsvarer, klikker du på «Dette stemmer ikke» og deretter på Neste.

Trinn 7: Bedriftens tjenesteområde

GMB-trinn – ditt forretningstjenesteområde

Hvis virksomheten din betjener utenfor nærområdet der du befinner deg, velger du «Ja». Dette er vanlig for tjenestebaserte virksomheter som entreprenører, leveringstjenester, advokatpraksis osv.

Trinn 8: Områder du betjener

GMB-oppsett – områder du betjener

Hvis du valgte «Ja» i forrige trinn, får du nå muligheten til å definere hvor du kan betjene kundene dine. Skriv inn alle områdene der du kan betjene kundene dine. Dette hjelper Google med å vise oppføringen din til personer som er geografisk innenfor området du betjener. Nærhet er en av GMB-rangeringsfaktorene som påvirker rangeringsytelsen.

Den raskeste og enkleste måten å fullføre dette trinnet på, er å skrive inn fylkesnavn i stedet for bestemte byer eller tettsteder. Hvis du for eksempel betjener et helt fylke som har 15 byer i det fylket, trenger du bare å skrive inn fylkesnavnet, ikke hver av de individuelle stedenei det fylket.

Men pass på at du ikke utvider området ditt for bredt. Du vil ikke dukke opp for potensielle kunder i områder der du ikke er.

Trinn 9: Bedriftens kontaktinformasjon

GMB – kontaktinformasjon for bedriften din

Legg inn telefonnummeret til bedriften din og ikke det personlige telefonnummeret ditt i dette trinnet. Dette er telefonnummeret som vises offentlig i Google Maps.

Google Maps registering telefonummer

Hvis du allerede har et nettsted, skriver du inn nettstedets adresse (URL). Hvis du ikke har et nettsted ennå, klikker du på «Jeg trenger ikke et nettsted» for nå, og du kan gå tilbake og legge til nettstedet ditt senere, etter at du har bygget det (se «Fase 2» nedenfor for å få hjelp med dette).

Trinn 10: Fullfør oppsettet

Hvis du er sikker på at du skrev alt rett i de forrige trinnene, fortsett og klikk på den blå «Fullfør» -knappen på denne skjermen. Hvis du ikke er sikker, kan du klikke på venstre pil for å gå tilbake til de forrige trinnene og sjekke arbeidet ditt.

Trinn 11: Velg et bekreftelsesalternativ

Google må bekrefte at du har myndighet til å opprette og administrere denne Google Min bedrift-oppføringen for bedriften din.

De nøyaktige alternativene du ser i dette trinnet kan variere fra tid til annen, og det er grunnen til at vi ikke har gitt et skjermbilde. Vanligvis får du muligheten til å skrive inn bedriftens adresse og be om at et bekreftelsespostkort sendes til deg. Noen ganger gis det et alternativ for å få Googles system til å ringe eller sende tekstmeldinger til telefonnummeret ditt og oppgi en kode for bekreftelse.

Google Maps registering adresse

Trinn 12 : Fullfør bekreftelsesprosessen

Hvis du valgte postkortalternativet i forrige trinn, tar det vanligvis 2–5 virkedager å motta postkortet. Postkortet vil ha instruksjoner om hvordan du fullfører bekreftelsesprosessen.

Hvis du valgte telefonnummeralternativet for bekreftelse, følger du instruksjonene på telefonen, og bekreftelsesprosessen er vanligvis ferdig i løpet av få minutter.

Det er fortsatt mye mer du kan gjøre for å optimalisere Google Maps oppføringen din, for eksempel å legge til bilder eller en 360 virtuell omvisning i butikken eller kontoret ditt, få de første par anmeldelsene dine og mer.

Google Maps registering ferdig

Når du har fullført denne guiden, vises bedriften din på Google Maps og på Google Søk når folk søker etter bedriftsnavnet ditt.

Google Maps registering tjenester

Legg inn en god beskrivelse som gjør det klart for besøkende å se hvilke tjenester du utfører. Dette er også en fordel for synligheten.

Google Maps registering beskrivelse

Dette er nyttig hvis virksomheten din er kjent i ditt område. Men hva om de fleste av dine potensielle kunder eller klienter ikke har hørt om deg ennå?

Hvis alt du har, er en Google Min bedrift-oppføring er det svært lite sannsynlig at bedriften din vises når folk søker etter tjenester bedriften din tilbyr (f.eks. «takreparasjon» eller «familierettspraksis» eller «reparasjon av gressklippere»).

Det er her et nettsted kan hjelpe enormt.

Så hvordan kan du få bedriften din til å vises på Google Søk (ikke bare Google Maps) for de mer generiske søkeordene?

Har du allerede et nettsted, så legger du til URL. Om du ikke har nettsted enda er det ikke noe problem, det er lett å sette opp. Jeg kommer tilbake med en ny artikkel om oppsett av nettsider senere.

.

Har du lyst til å bare få det gjort? Ta gjerne kontakt på kontraktskjema, så kan jeg hjelpe deg.